FII POZITIV – CEA MAI RAPIDA CALE CATRE UN BRAND PERSONAL DE SUCCES!

Posted by Self Discovery | Posted in Blog | Posted on 06-02-2011-05-2008

0

jessica alba zambet 1024x640 FII POZITIV –  CEA MAI RAPIDA CALE CATRE UN BRAND PERSONAL DE SUCCES!

Ai vazut vreodata vreo persoana care desi nu are anumite realizari extraordinare este perceputa ca fiind de succes? Stii pe cineva care este apreciat de toti din jurul lui, ti se pare ca reuseste sa faca totul foarte usor si este popular pentru asta? E genul de persoana pe care o admiri si ti-ai dori sa fii ca el/ea in anumite momente?  Sunt sigur ca persoana la care te gandesti are un personal branding grozav!

Brandul personal e un subiect foarte “hot” in ultimul timp si sunt foarte multe definitii pentru el. Din punctul meu de vedere cea mai simpla dintre ele ar fi urmatoarea:

Brandul personal este procesul prin care persoanele si carierele lor devin percepute ca brand-uri.” - multumim Wikipedia.

Pentru cei care doresc o abordare mai complexa e suficient sa analizam putin intrebarile de mai jos:

  • Cum sunt apreciat de prietenii mei?
  • Care sunt punctele mele forte din punct de vedere profesional?
  • Care ar fi o prima impresie generala care o las unei persoane noi?
  • Cum te descriu cunostintele tale si ce spun despre tine cei care te stiu doar din auzite?

 

Dupa o scurta reflectie la cele de mai sus, banuiesc ca devine clar pentru toata lumea ca avem de a face cu un subiect destul de stufos.

Mai jos iti voi oferi trei solutii foarte rapide si simple care te vor ajuta sa iti imbunatatesti brandul personal de azi!

Dupa cum spune Dale Carnegie in titlul unui bestseller de-al lui – “Lasa grijile si incepe sa traiesti!”.  Ce vreau sa spun cu asta e ca deja ingrijorarea a devenit o cauza pentru aparitia a multor boli care le au pacientii din spitale si nu cred ca e nevoie sa marim numarul acestora, nu?

Oamenii intotdeauna vor aprecia persoanele vesele si optimiste, persoanele care ii duc departe de grijile lor si care le ofera emotii pozitive. Fii cel care aduce buna dispozitie in orice grup din care faci parte si popularitatea ta va atinge cote maxime!

In al doilea rand, invata sa asculti. Se spune adesea ca cel mai bun partener de discutie e cel care stie sa asculte. Cel mai preferat subiect de catre oricine e chiar propria persoana si in momentul in care vei fi un ascultator bun vei fi apreciat de cei din jurul tau. Bineinteles, fii un ascultator bun pentru cei care merita si la care tii si nu incerca sa devii “umarul de plans” al celorlalti fiindca o vei lua razna destul de repede!

Razi in fiecare zi, atat in prezenta celorlalti, dar si singur! Printre cele mai comune dintre numeroasele benefiicii ale rasului e ca acesta scade oboseala, creste longevitatea si imbunatateste chiar si viata sexuala! Asa ca nu mai inceteaza sa ai o atitudine posomorata in jurul celorlalti si invata sa fii cel care aduce soarele si buna dispozitie!

In concluzie, buna dispozitie+atitudine pozitiva = schimbari pozitive in brandul tau personal! Iti doresc niste feedback-uri cat mai favorabile din partea celorlalti de acum inainte!

Fii pe faza si tine aproape! Articolul urmator va contine o metoda prin care vei invata cum sa fii recunoscut de ceilalti in functie de pasiunile si abilitatile tale profesionale! Practic, iti vei crea un brand personal datorita carierei tale!

Afla mai multe despre brandul personal, comunicarea in situatii cheie si cum sa ai o imagine de profesionist in urmatorul Self Discovery Camp !

Pana atunci astept comentariile tale si un inceput de primavara bestial!

Autor: George Tibulca

 

Iti mai recomandam:

Comunicarea naturala. Relationezi pe pilot automat?

Negociere si manipulare

Gandirea pozitiva: Tehnica de programare mentala

 

 

 

 

Write a comment

*